انجمن زیست شناسی
 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

میکروسکوپ الکترونی (Electron Microscopy)

یکی از تجهیزات بزرگ علمی میکروسکوپ الکترونی است که براساس قوانین اپتیکی کار می‌کند. دراین دستگاه ، الکترون پر انرژی از یک منبع الکترون خارج شده و تحت شتاب می‌گیرد. لذا نور حاصل در مسیر خود از روزنه‌های تعبیه شده در یک فلز و یا از لنزهای مغناطیسی عبور می‌کند.




ادامه مطلب
[ سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, ] [ 1:7 ] [ خانم شعبان ]

 

تغذیه با شیر مادر از ابتلا به ایدز پیشگیری می‌کند.

تحقیقات انجام شده در زیمبابوه نشان می‌دهد در صورتی که مادر آلوده به ویروس ایدز نوزاد خود را منحصرا با شیر خود تغذیه کند احتمال انتقال ویروس این بیماری کاهش می‌یابد. به گزارش پایگاه اینترنتی medlineplus.comاز بالتیمور ، دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز ، دانشگاه زیمبابوه و گروه بهداشت حراره در زیمبابوه رژیم غذایی ، میزان ابتلا به ایدز و مرگ و میر را در دوهزار کودک از زمان تولد تا دو سالگی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که شیر مادر در پیشگیری از ایدز بسیار موثر است.

این تحقیق نشان داد خطر مرگ به دنبال ابتلا به ایدز در کودکانی که با ترکیبی از غذاهای جامد و شیر حیوانی تغذیه می‌شوند تا سه برابر بیشتر از کودکانی است که فقط شیر مادر می‌خورند. تغذیه با شیر مادر حتی احتمال مرگ را در کودکان مبتلا به ایدز کاهش می‌دهد. تاخیر در شروع تغذیه با غذاهای جامد تا سه ماهگی در کاهش آلودگی به ویروس ایدز موثر است.

این یافته نشان داد تاخیر در شروع تغذیه کمکی یا جایگزین به جای شیر مادر در نوزادان مادران مبتلا به ایدز خطر مرگ و میر و حتی ابتلا به ویروس ایدز را کاهش می‌دهد. این یافته‌ها از این جهت که بیشتر مادران آفریقایی نمی‌توانند جایگزین مطمئن و سالمی بجای شیر خود بیابند با اهمیت است.


ادامه مطلب
[ سه شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 23:59 ] [ خانم شعبان ]

 

گیاهان وبلاگ نویس !!!
شاید ابتدا گمان کنید که این یک داستان علمی تخیلی است که هنوز به حقیقت نپیوسته است، اما اشتباه می‌کنید.امروزه تعداد گیاهان یا بهتر بگویم گل‌های آپارتمانی که قادرند با دنیای انسان‌ها از طریق شبکه‌های مخابراتی، الکترونیکی و اینترنتی ارتباط برقرار کنند به عدد ۲ رسیده است.

 

گیاهی در توکیوی ژاپن و گیاهی در نیویورک آمریکا حالا به شبکه اینترنت متصلند و پیام‌های ساده‌ای را از وضعیت خود مخابره می‌کنند. پست‌های ساده این نباتات آدم را به یاد نسل اول بازی‌های رایانه‌ای (آتاری) می‌اندازد، شاید زمان زیادی لازم نباشد تا این گیاهان وبلاگ نویس آنچنان پیشرفت کنند که نگهبانی از منازل ما را هم بر عهده بگیرند و از
بیماران و سالمندان پرستاری کنند ! از آن مهم‌تر شاید به‌زودی شاهد سخن گفتن گیاهان با انسان‌ها باشیم:برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتری‌ست معرفت کردگار
میدوری سان
 
 

ادامه مطلب
[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 14:27 ] [ ]
رشد اولین گیاه در کره ماه

شرکت مهندسی فضایی پاراگون در تلاش برای ساختن گلخانه ای است که توانایی انتقال به سطح ماه را داشته باشد. این گلخانه به گونه ای ساخته خواهد شد که بر روی کاوشگر سیاره ماه نصب شده و به سطح قمر زمین سفر کند.

گلخانه به منظور پرورش دانه های گیاه خردل در سطح ماه مورد استفاده قرار خواهد گرفت با امید اینکه بتوان در آینده بر سطح این جرم کیهانی گیاهان با توانایی گل دهی پرورش داد. مشاهده تصویری از گلها بر سطح ماه می تواند انگیزه شگفت انگیزی برای انجام پروازهای فضایی باشد اما شرکت پاراگون علاوه بر این هدف قصد دارد اولین قدم را در مسیر ایجاد سطحی قابل سکونت در ماه با ایجاد چنین گلخانه ای بردارد.

 

 

ادامه مطلب يادتون نره


ادامه مطلب
[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 14:25 ] [ ]

سلام به همه

امیدوارم تا اینجا از ما راضی بوده باشید

ما رو با نظراتتون راهنمایی کنید تا بتونیم بهتر وبلاگ رو مدیریت کنیم

لطفا پیشنهادات خودتون رو به صورت نظر خصوصی برامون ارسال کنید

به زودی زود تغییر و تحولات زیادی رو شاهد خواهید بود

 

به امید دیدار

انجمن زیست شناسان دانشگاه لرستان

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 19:14 ] [ ]

ادامه مطلب رو از دست ندین

نظر یادتون نره

 

 

 

 

 

شیر و گور خر

 

 

مار وموش

 

 


ادامه مطلب
[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 18:42 ] [ ]

خرس هاي قطبي به خاطر آلودگي محيط زيست کوچکتر شده اند

 

 

محققان مي گويند: در طول قرن گذشته آلودگي محيطي کوچک شدن جثه خرس هاي قطبي را به همراه داشته است.

به گزارش پايگاه اينترنتي بي بي سي نيوز، مححقان دانشگاه آرهوس در دانمارک با مقايسه اندازه جمجمه خرس هاي قطبي در نيمه هاي اول و دوم قرن بيستم به اين نتيجه رسيدند که آلوده شدن محيط زيست و کاسته شدن از ضخامت هاي يخ هاي قطب شمال منجر به کوچک تر شدن آنها شده است.
نتيجه اين تحقيقات در مجله جانورشناسي منتشر شده است.
محققان دانشگاه آرهوس مي گويند: فشار جسمي ناشي از آلودگي محيط زيست و افزايش تلاش آنها براي دسترسي به منابع غذايي مي تواند از علت هاي اصلي کوچک تر شدن خرس هاي قطبي باشد.
محققان اين دانشگاه براي مطالعات خود جمجمه سيصد خرس قطبي را بررسي کردند.
سينو پرتولدي، استاد زيست شناسي دانشگاه آرهوس و سرپرست اين تحقيق گفت: "به خاطر ذوب يخ هاي قطب شمال، خرس ها بايد انرژي بيشتري براي شکار مصرف کنند."
او ادامه داد: "يک جفت دو قلو را در نظر بگيريد که يکي از تغذيه خوبي برخوردار است وديگري دچار سوء تغذيه است. دومي کوچک تر از اولي خواهد بود زيرا براي رشد از انرژي لازم برخوردار نيست."
پرتولدي، علت کوچک تر شدن جثه خرس هاي قطبي را ناشي از کاسته شدن از تنوع ژنتيکي اين جانداران بيان کرد.
وي گفت: ممکن است به علت شکار بي رويه، خرس هاي قوي هيکل تر از بين رفته باشند و تنها خرس هاي قطبي کوچک تر براي زاد و ولد باقي مانده باشند.
او ادامه داد: "مطالعات پيشين همچنين نشان داده که بعضي مواد شيميايي که داراي ترکيبات کلر هستند مي تواند بر توانايي زاد و واد خرس هاي قطبي ماده تاثير مخرب داشته باشد."
رون ديئتز از ديگر اعضاي گروه محققان نيز اظهار داشت: بعضي از مواد شيميايي آلاينده محيط زيست با تاثير بر مواد معدني استخوان خرس هاي قطبي، آنها را آسيب پذيرتر مي کند و در معرض پوکي استخوان قرار مي دهد.
کريستين سانه، از محققان دانشگاه آرهوس با اشاره به افزايش قابل توجه آلاينده هاي محيطي در قطب شمال در قرن گذشته گفت: "خرس هاي قطبي يکي از آلوده ترين پستانداران روي کره زمين هستند."

 

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:18 ] [ ]

رایحه درمانی در پرندگان

 

 

پرندگان با رایحه درمانی جوجه های خود را نجات می دهند

دانشمندان با مطالعه روی گونه ای از پرندگان با نام علمی Cyanistescaeruleus اعلام کردند: این جانداران هنگام ساخت آشیانه از گیاهان معطر به منظور ضدعفونی کردن لانه و حفظ جان جوجه های خود استفاده می کنند.

محققان اعلام کردند: پرندگان آشیانه های خود را با کمک گیاهان معطری مانند نعنا و لاوندر یا نوعی سنبل می آرایند تا در عین استفاده از عطر این گیاهان آشیانه خود را ضد عفونی کنند. در این صورت جوجه ها در محیطی پاک و استریل متولد شده و رشد خواهند کرد و در عین حال شانس بقای آنها افزایش خواهد یافت.

 

 

ادامه مطلب رو بخونید


ادامه مطلب
[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:13 ] [ ]

کشف سنگواره يك مار به بزرگی اتوبوس

 

 

 

مجله نیچر کشف سنگواره‌ بزرگترین مار  تاريخ را که به اندازه یک اتوبوس بوده است منعكس کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی تیتانوبوا 13 متر طول داشته و 58 تا 60 میلیون سال پیش در مناطق جنگلی شمال شرق کلمبیا زندگی می‌کرده است.

 

 

دانشمندانی که بر روی این سنگواره کار کرده‌اند گفته‌اند این مار به قدری پهن بوده است که ارتفاع آن تا کمر انسان می‌رسیده است. این حیوان طبق گفته دانشمندان بیش از یک تن وزن داشته است.

آناکوندای سبز که در حال حاضر بزرگ‌ترین مار جهان است تنها 250 کیلوگرم وزن دارد. نوعی گونه پیتون هم که درازترین مار جهان است 10 متر طول دارد.

بقایای استخوان این حیوان و شکارش در یک معدن پیدا شده است. پروفسور پی پالی که در تحقیق بر روی این سنگواره دست داشته در این باره می‌گوید: این حیوان احتمالا مانند آناکوندا زمان زیادی را در آب سپری می‌کرده و احتمالا باید غدای زیادی هم می‌خورده است. این که صید این حیوان چه بوده است کاملا مشخص نیست. اما احتمال می‌رود که تمساح، ماهی‌های بزرگ وسوسمار بوده باشد.

دانشمندان با استفاده از یافته‌هایی که از اندازه این جانور کسب کرده‌اند همچنین تخمین زده‌اند گرمای آمریکا جنوبی در 58 تا 60میلیون سال پیش چقدر بوده است.

دانشمندان از مدت‌ها پیش می‌دانستند که اندازه بدن حیوانات دوزیست و خون‌سرد با گرمای زمین نسبت مستقیم دارد. این به این خاطر است که متابولیسم بدنی این حیوانات تقریبا تحت کنترل میانگین دمای زمین است.

دانشمندان با توجه به این اصل گفته‌اند که حیوانی به این بزرگی به گرمایی حدود 30 تا 34 درجه سانتی‌گراد برای زنده بودن نیاز داشته است. این در حالی است که میانگین دمای فعلی منطقه‌ای که سنگواره در آن پیدا شده است 28 درجه سانتی‌گراد است.

این یافته‌ها درباره اندازه حیوان برخی دانشمندان را واداشته است که یک بار دیگر اعلام کنند با گرم‌تر شدن زمین به خاطر گرمایش جهانی درآینده دوزیستان دوباره بزرگ‌تر خواهند شد. در مقابل عده‌ای دیگر می‌گویند که با استفاده از این یافته‌ها نمی‌توان با قطعیت بزرگ‌تر شدن اندازه بدن حیوانات خون‌سرد در آینده را پیش‌بینی کرد.

منبع: روزنامه همشهری
[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:12 ] [ ]

شناسايي يك پرنده نادر در گيلان

 

 

پرنده نادر «شناگر بلوطي»، در پارك ملي خشكي-دريايي بوجاق بندر كياشهر شناسايي شد.  «كامران زلفي‌نژاد»، مديركل حفاظت محيط زيست گيلان با اعلام اين خبر به ايرنا گفت: اين پرنده فالاروپ بلوطي يا شناگر بلوطي نام دارد و در مجموعه تاريخ پرنده‌شناسي مدون، تنها دو بار در كشور گزارش شده است كه يك بار آن توسط كارشناسان در جنوب و بار ديگر در شمال كشور بوده‌است.

وي اضافه كرد: ورود پرندگان نادر از اين دست نشان‌دهنده اهميت بالاي اكولوژيك پارك ملي خشكي- دريايي بوجاق است كه هرساله به تعداد پرندگان مهاجر و تركيب گونه‌اي در آن افزوده مي‌شود.

زلفي‌نژاد اظهار داشت: يكي از عوامل مهم در تعيين سطح حفاظت در مناطق چهارگانه محيط زيست وجود گونه‌هاي كمياب و تعداد آنها است كه هم‌اكنون در پارك ملي بوجاق ۱۴گونه از اين نوع ثبت شده است.

مدير كل حفاظت محيط زيست گيلان، از غاز پازرد، غاز پيشاني‌سفيد كوچك، فالاروپ و عروس غاز به عنوان نمونه‌هاي ديگر از پرندگان كمياب ياد كرد.

وي درباره ويژگي‌هاي فالاروپ بلوطي اظهار داشت كه اين پرنده از حشرات و لارو آنها در محيط تالابي تغذيه مي‌كند و نقش عمده‌اي در كنترل جمعيت برخي حشرات در اكوسيستم‌ها دارد.

زلفي‌نژاد افزود: تعداد پرندگان رصدشده در اين پارك تاكنون به ۲۳۵ گونه رسيد كه نشان از دقت نظر سازمان محيط زيست در شناسايي توان اكولوژيكي كم‌نظير اين منطقه دارد.

پارك ملي خشكي- دريايي بوجاق در شرق استان گيلان و در بخش بندر كياشهر واقع شده است.

 

منبع: روزنامه همشهری

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:9 ] [ ]
صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ زیست شناسی خوش آمدید
لینک های مفید
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 61
بازدید هفته : 106
بازدید ماه : 103
بازدید کل : 124471
تعداد مطالب : 133
تعداد نظرات : 273
تعداد آنلاین : 1